19-01-10

vrijwilligerswerk

Ik ben vandaag begonnen met vrijwilligerswerk, ik was héél zenuwachtig maar het is enorm meegevallen.  Omdat het de eerste keer was mocht ik meelopen met een andere vrijwilligster.  Zij stelde me dan voor aan de mensen als nieuwe vrijwilligster. 

Er is enorm veel nood aan een goede babbel heb ik ondervonden, er zijn er die niet over hun ziekte praten maar alleen maar over koetjes en kalfjes, er was er ook 1, die antwoordde ons wel maar dan viel ze stil, ze was wat terughoudend.   Ze zei ook niet veel over haar ziekte. 

Ik ben achter haar kinderen beginnen vragen en of ze veel bezoek kreeg, haar ogen begonnen te glanzen, ze vertelde honderduit over haar kinderen.  Toen viel ze weer stil, ik had een foldertje bij van Look feel better, dat is je leren hoe je er goed kunt uitzien tijdens je behandelingen, je krijgt dan ook een gezichtsmassage, en is volledig gratis.  Zo kreeg ik ze weer aan de praat.  Die dankbaarheid en blijheid die ik uiteindelijk in haar ogen zag is voor mij van onschatbare waarde, het gaf me zo'n goed gevoel.  Mensen zijn zo content dat ze eens kunnen praten, ze zijn zo dankbaarheid, en daar doe ik het voor.  Ik help graag mensen en ik kan goed luisteren.

Ja mijn eerste werkdag is enorm meegevallen.  Dit is echt werk voor mij, het geeft me zoveel voldoening.  Donderdag sta ik op de bestralingsafdeling, dan geef ik de mensen eerst een tas koffie en dan ga ik overal in de wachtzaaltjes tussen hun inzitten, kijk er al enorm naar uit.  Ik voel me nu al veel nuttiger, het maakt me blij, het geeft me energie, eindelijk kan ik door met mijn leven na mijn ziekte.

18:50 Gepost door Sabine in Algemeen | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

04-01-10

Nieuw begin van een nieuw jaar

1

 

Mooi landschap buiten, alles mooi wit, het zonnetje is van de partij.  Ben nu voldoende hersteld van mijn operatie, volgende week kan ik terug gaan werken en sporten, het zal me deugd doen. Ben blij dat het jaar om is, 2010 wordt een mooi jaar, heb er een goed gevoel bij, hopenlijk is geen operaties dit jaar, niet teveel dokters aan mijn lijf.  Dan wordt het gewoon super !!!

dit jaar gaat het ook druk zijn : een communiefeest, mijn ventje en ik zijn 25 jaar getrouwd, ben nu al volop bezig om hem de verrassing van zijn leven te bezorgen, ook met onze vakantie te plannen, want deze keer gaan we extra lang. 

2009 was niet echt een mooi jaar, alhoewel ik toch wel ook héél mooie momenten heb gehad: een paar zéér mooie nieuwe vriendschappen, mijn boek, mijn opleiding. 

2010 gaat ook een jaar worden met veel op de tandjes te bijten, ik moet namelijk 18 kilo afvallen, en dat is niet niks, maar we hebben nog een héél jaar hihi

11abc

 

21

12:54 Gepost door Sabine in Algemeen | Permalink | Commentaren (26) |  Facebook |