30-03-09

Hoe leef je als een optimist?

gedicht19

Optimisme zit niet in je genen en ook je opvoeding heeft er weinig mee te maken.  Voor vier vijfde bepalen we zelf of we een positieve of negatieve kijk op het leven willen aannemen.  Optimisme kan je leren door eenvoudige dingen : door je partner te kussen, door mensen in de straat te groeten of door je collega's eens te verrassen. Optimisten hebben net zoveel negatieve ervaringen achter de rug als pessimisten, alleen gaan ze anders met deze ervaringen om.  We mogen niet vergeten dat we zelf de keuze hebben om te bepalen hoe we naar het leven kijken.  Je kan bij de pakken gaan neerzitten en gaan doemdenken of je kan er het beste van maken.  Iedereen hoeft geen optimist te worden, maar als we nu allemaal proberen minstens 10 % positiever te denken, worden we met z'n allen gelukkiger, gezonder en succesvoller.  Onze samenleving kan er alleen maar mooier van worden.  We hebben het steeds moeilijker tevreden te zijn met wat we hebben.  Het gras is altijd groener aan de overkant.  We vergeten hoe gelukkig we zijn.

gedicht6

 

10 tips om een optimist te worden

1. Kus

Last van een ochtendhumeur?  Weet dan dat het eigenlijk allemaal tussen je twee oren zit.  Je krijgt elke morgen de kans om zelf te bepalen of jij je dag goed gehumeurd wil starten of niet.  Met een beetje moeite word jij ook 's morgens een leuk mens.  Je hoeft enkel je collega's een goedemorgen te wensen.  Je zal snel merken dat je krijgt wat je geeft, een aangename begroeting en een goed humeur.  Vergeet niet je partner te kussen voor je de dag instapt, want ook kussen helpt je gelukkiger te worden.

2. Noem jezelf een optimist

Noem jezelf een optimist en je zal je er al snel één voelen.  Leg de lat hoog genoeg.  Realisten worden al snel pessimisten die het nog niet aan zichzelf toegeven.  Probeer dan ook geen realist te worden.  Iemand die zichzelf een optimist noemt, kan alleen maar gelukkiger, gezonder en succesvoller worden.

3. Verander "moeten" in "willen".

Pas je taalgebruik aan.  Je moet immers niet naar de supermarkt.  Je wil inkopen doen, zodat je vanavond lekker kan koken voor je gezin.  Als je moeten verandert door willen, krijg je een ander, positief gevoel bij je dagelijkse activiteiten.  Je leert negatieve gevoelens een positieve draai geven en je gaat je vanzelf goed voelen in wat je doet.

4. Verras je collega's

collega's kunnen je irriteren, je kan gaan roddelen of je kan er bewust voor kiezen het samenwerken aangenaam te maken.  Verras he collega's met een bloemetje of wat lekkers.  Doe het niet op hun verjaardag maar op een onverwacht moment, je zal merken dat het al snel alle dagen feest wordt op kantoor.

5. Maak nieuwe vrienden

Wetenschappelijk onderzoek bewijst dat mensen met een grote vriendengroep minder vaak ziek zijn en sneller herstellen na een operatie of ziekte.  Noteer op een blaadje wie je vriendinnen zijn.  Ben jij er altijd voor je vriendinnen?  Investeren in een vriendschap kan al door je vriendin even te bellen of een sms te sturen en te laten weten dat je aan haar denkt.

6. Omring je met lachende mensen

Als je omringd wordt door zeurende en klagende mensen, kom je zelf al snel in een negatieve spiraal terecht.  Ga op zoek naar mensen met positieve energie.  Lachende mensen geven je een goed gevoel.  Probeer elk jaar enkele nieuwe vrienden te maken.  Tijd maken om nieuwe mensen te leren kennen is ook tijd maken voor jezelf.  Wacht niet op de ander, maar stap op mensen toe die positieve energie met zich meedragen.

7. Geef je dag een doel

Plan.  Structureer.  Geeft je dag een doel dat je ook bereiken kan, zodat je succes kan oogsten.  Succes maakt gelukkig, maar je moet er wel bij stilstaan.  Wees tevreden met wat je kan en beloon jezelf voor je successen.  Maak een lijstje van dingen die je wil leren in het nieuwe jaar.

8.Word vrijwilliger

Het is alombekend dat mensen die iets doen voor een ander gelukkiger zijn.  In vrijwilligerswerk kan je nieuwe talenten ontplooien en dat uitproberen waar je in je werk de kans niet toe krijgt.  Je leert nieuwe mensen kennen en wordt gewaardeerd voor de hulp die je geeft. Geen wonder dat een mens zich daar goed door gaat voelen.

9. Maak het beste van vandaag

Leef in het nu.  Schrijf elke dag drie dingen neer die de moeite waard waren vandaag.  Weet je er maar twee?  Bel dan vanavond nog iemand op, bezoek een vriendin .  Na een jaar heb je een lijst van meer dan 1000 dingen die het leven de moeite waard maken.  Bewaar je lijstje voor minder leuke tijden.  Zo vergeet je niet hoe eenvoudig het kan zijn om gelukkig te zijn.

10. Ontdek waar je vandaan komt en waar je naartoe wilt

Vrijheid is voor ons vanzelfsprekend.   We klagen over wat we niet hebben en hebben het moeilijk tevreden te zijn met de vrijheid en de rijkheid waar we hier zo van mogen genieten.  Als het gras dan toch groener is op een andere plaats in de wereld, verhuis.  Als je ervoor kiest om hier te blijven wonen, geniet dan.  Je hebt tenslotte de keuze.

gedicht20

06:15 Gepost door Sabine in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

28-03-09

Bedankt allemaal

87

Bedankt voor jullie lieve reacties allemaal, geeft me weer meer moed en laat me alles beter relativeren.  Mij krijgen ze inderdaad niet klein, onkruid vergaat niet !!!Tong uitsteken

Volledige narcose gaat beter zijn maar houd ook weer risico's in waarvoor ik bang ben.  Na mijn laatste narcose van 10 maart heb ik een paar weken serieus stuwing in mijne arm gehad, dit tengevolge van de narcose, is niet bevorderlijk voor mijn lymfsysteem. Die is dan verstoord met vochtophoping als gevolg, héél pijnlijk en ambetant.  Zo'n lymfsysteem kan verstoord geraken door een operatie of gewoon door ziek te zijn.  Daar ik in mijn rechterarm geen lymfklieren meer heb moet ik extra voorzichtig zijn.  Maar ziek kan je altijd worden en een narcose kan je ook niet altijd ontlopen.  Daarom dat ik preventief een steunkous draag met handje en dat ik wekelijks, levenslang lymfdrainage moet laten doen bij de kinesiste .  De schrik om een dikke arm te krijgen zit diep bij mij, de kinesiste begrijpt me, we kunnen niet meer doen dan behandelen zegt ze.

Ik voel me rillerig en héél moe vanwege de doorgestane emoties van de week waarschijnlijk, hopenlijk geen griepje op de loer.  Ofwel ligt het aan mijn hormonen, die maakt ook weer bokkesprongen, dan laag, nu weer hoog Tong uitsteken

mijn spierpijnen spelen ook weer op, mijne arm is gelukkig beter, vrijdag ga ik bij de kinesiste die ontgiftigingskuur beginnen, ze heeft een uur uitgetrokken voor mij, ze moet dan vanalles uitmeten en zo, dit gaat een serieuze kuur zijn van 2 à 3 maanden, en dan gaat ze kijken hoe het met mijn spierpijn is gesteld, ben benieuwd !!! Je hoort er nog wel van

Ik wens jullie allemaal een héél fijn weekend toe, en een hele dikke lieve knuffel van mij

53

 

197

 

21

15:50 Gepost door Sabine in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

27-03-09

Triestig weer

Wat is het toch weer triestig weer, koud en nat, brr ik verlang echt naar het zonnetje

654

 

Die ingreep is me gisteren echt niet meegevallen, heb daar zoveel pijn gehad, echt niet te doen, zat precies middenin een horror film.  Ik wist niet dat vet laten weghalen en op een andere plaats laten bijspuiten zo pijnlijk zou zijn, ik kan nochtans goed tegen pijn.

Moet nu 22 april terug gaan, want van 1 keer vet bijspuiten kom ik er niet.  Heb wel gevraagd om dan onder volledige narcose te mogen, de chirurg had daar alle begrip voor. 

Hij hoopt dat het dan af is, awel ik ook, heb mezelf al beloofd, als het dan de laatste ingreep is trakteer ik me op een dagje beautifarm, als dat geen leuk vooruitzicht is.

Mijn oncologe belde me vanavond ook, dat was wel even schrikken want die belt niet zomaar, ze heeft de uitslag van mijn laatste bloeduitslag, en wat blijkt, ben nu terug uit de overgang.  Mag die aromasin blijven slikken maar moet nu die zoldadex spuiten 1x per maand hebben, heeft daar iemand ervaring mee?

Het was weer even slikken, alles komt weer bijeen, maar ik laat het niet aan mijn hart komen, gelukkig houd mijne humor me recht.  Ik relativeer al veel vlugger nu, ze krijgen me niet klein, je weet toch : onkruid vergaat niet hihi. 

Volgende week weer lekker zumba gaan doen, kan ik al mijn stress weer kwijtspelen

7                    16

06:30 Gepost door Sabine in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |