11-02-09

Dappere krijger

Kreeg in de week een héél lief mailtje van een vriendin van mij, ze noemt mij een moedige krijger, vond ik zo lief gezegd, zoiets kan mij echt oppeppen .  Dit zijn haar woorden die ze schreef : kijk ik naar jou sta ik weeral versteld hoe sterk en vol vechterskracht iemand kan zijn om met de meest vernietigende ziekte om te gaan en te volharden, en dit reeds bijna drie jaar, hadden ze je van tevoren gezegd van dat staat je nog allemaal te wachten had je beslist gezegd : dat haal ik niet, maar zie " je staat er nog steeds" .  Heb dit mailtje bewaard en ik lees het elke dag, het geeft me veel kracht, bedankt Josée , dat verdient een bloemetje :

boeket

Ik voel me voorzichtig terug een beetje beter, er komt een piepklein zonnetje in mij tevoorschijn.  De dappere krijger geeft niet op.  Ben maandag bij de psychologe geweest, ze verschrok toen ze me zag maar toen ze hoorde wat er allemaal was voorgevallen de laatste weken keek ze me héél medelevend aan.  Heb een enorm goed gesprek weer met haar gehad, inplaats van een uur ben ik anderhalf uur bij haar geweest.
Het was wel weer confronterend, ze ging terug tot in mijn kindertijd.  Het komt er op neer dat ik altijd iedereen maar wil sparen, ik vertel niet alles of soms niets om anderen maar niet te belasten met mijn geklaag, en zo ben ik als kind ook geweest, een terugkerend patroon noemde de psychologe het, ik moet dat gaan doorbreken, niet gemakkelijk.  Zelfs als ik in mijn dagboek schrijf denk ik dikwijls : zou ik dit of dat wel schrijven, hoe gaat dat overkomen.  Denk altijd eerst aan anderen, en dan pas aan mezelf.  Een goede dosis zelfegoïsme zou me niet misstaan zei ze.
Moet meer gaan opkomen voor mezelf.  Moet dringend aan mezelf gaan werken.
Maandag sta ik nu terug op, ze wilt me dan al terug zien omdat er volgende week weer een stressweek aankomt, omdat ik naar de gynecoloog moet voor die echo. Ze gaat me maandag ook een andere combinatie van bloesems geven. 
De gesprekken met haar doen me enorm goed, ze geven me weer kracht en sterkte om er tegenaan te gaan, ik ging met tranen in mijn ogen naar binnen en kwam buiten met een glimlach. 
Ben gisteren ook weer gaan sporten, zelfs daar had ik de laatste weken geen zin meer in, maar op aandringen van de psychologe ben ik gisteren geweest, en ik moet zeggen het heeft deugd gedaan.  Seffens naar de kinisiste want mijn nekpijn is weer niet te doen, maar de dappere krijger geeft niet op !!! Er gaan betere tijden komen, ik voel het gewoon.

10:15 Gepost door Sabine in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

Héél mooi! Niet opgeven Sabine!
Ik lees inderdaad ook dat je een dappere en moedige vrouw bent! Chapeau!
Ik wens je een fijne woensdag!
Groetjes van Fleur

Gepost door: Fleur | 11-02-09

Sabine, wat ben ik blij dit hier te lezen. Ge beseft niet hoe vaak gij in mijn gedachten schiet. Ik wens je enorm enorm veel sterkte toe.

Gepost door: Fredje en Dolfke | 11-02-09

Dat mailtje komt ook recht uit haar hart en is bovendien niets dan de waarheid !
Dikke knuffel !

Gepost door: Mamapippa | 11-02-09

Hmmm zo te lezen lijk jij op ons vrouwtje die wil ook iedereen sparen en komt soms veel te weinig voor zichzelf op. Dat mailtje is super lief maar eigenlijk is het wel gewoon de waarheid hé. Je hebt het zelf nog vaak oz moeilijk en toch ben je er nog voor anderen. Dat noem ik pas een "supermens"

Gepost door: Chris, Laika en Chesko | 11-02-09

HALLO SABINE DIE VRIENDIN VERDIENT IDD. EEN BLOEMETJE. ZO MOOI GESCHREVEN EN MET OPRECHTHEID.VOOR JOU" DIE DAPPERE KRIJGER" KOMT OOIT WEER EENS ALLES GOED. IK WENS JE VEEL GELUK...NOG EEN FIJNE AVOND SABINE.

LIEVE GRTJS. VAN ANNY

Gepost door: anny | 11-02-09

Lieve Sabine Bedankt voor de nimmer verwelkende bos bloemem. Ik zal hem in mijn hartje bewaren. Je weet het hé als een positief woord jouw humeur kan opkrikken is mijn boodschap geslaagd. Heb ik eens een slechte dag, en wie heeft dat niet, ben jij, door jou vechtlust en doorzettingsvermogen mijn grote voorbeeld.

Proficiat met je mooie blog, de mensen worden verwelkomt door de mooie roos met de tekst "C'est la vie" zo straal je heel veel positiviteit uit. Nog veel vechtlust lieve krijger.

lieve knuffel
Josée

Gepost door: Josée | 11-02-09

Veel sterkte en niet opgeven !!!!!
dikke knuffel van Roef & Oika .

Gepost door: Roef en Oika | 11-02-09

Jij bent zeker een dappere meid Sabine,geloof me maar.wat een optimisme dat jij uistraalt,daar kunnen sommige een voorbeeld aan nemen.liefs dolfijntje.wil je eens lachen met Gaston en Leo?hier een link,gewoon klikken en genieten.liefs dolfijntje
http://www.candidcamera.be/Gaston+en+Leo.html


Gepost door: dolfijntje1 | 11-02-09

Hey lieve dappere meid, je mag best trots zijn op jezelf, en het gaat nu toch wel helemaal de goede weg op, blijven vechten hé, jij zal er als overwinnaar uitkomen, zeker weten ! Ik kom je nog een fijne avond toewensen en voor straks een rustige nacht. Liefs, Prulleke.

Gepost door: nicole | 12-02-09

lieve Sabine,heb je de link al eens bekeken?gewoon genieten is dat.nog een fijne avond en straks een fijne nacht liefs dolfijntje

Gepost door: dolfijntje1 | 12-02-09

Da's hartverwarmend, hé?! Als men je vechtlust en doorzettingsvermoggen prijst!

Nog een prettige avond,Sabine.

Groetjes

Gepost door: Rudi | 13-02-09

De commentaren zijn gesloten.