04-12-08

Controle

Alles was goed bij de oncoloog, mijn bloeduitslag was wel nog niet daar.  Ik heb me wel zitten te ergeren daar, in het begin was ze héél vriendelijk, ze vroeg hoe het was, ik zei dat ik nog altijd veel spierpijnen had, dan is dat van de nolvadex als je dat nu nog hebt antwoord ze.  Ik vraag of ik mag overschakelen, jamaar zegt ze dan wil ik wel eerst een botmeting laten doen, dus met andere woorden in maart moet ik terug bij haar komen, bloed laten trekken, botmeting en dan zal zij zien of ik mag overschakelen, want ik moet in de overgang zitten.  Jamaar zeg ik, in de zomer zei je dat ik omwille van mijn spierpijnen nu waarschijnlijk mocht overschakelen, je heb toen in die bloedbon ingevuld dat ze mijn hormonen moesten controleren.  Ik kan het niet nazien zegt ze , je bloeduitslag is niet binnen.  En zo dringend is dat toch niet , je bent nog maar net 2 jaar bezig met die nolvadex, als je tussen de 2 en 3 jaar bent overgeschakeld is goed.  Ik zeg : niet dringend, en mijn spierpijnen dan.  Jamaar zegt ze ik kan je geen garantie geven dat je van die ander hormonen geen spierpijn krijgt, de meesten hebben van de nolvadex geen spierpijn maar wel van de arimidex, jij bent een uitzondering !!  En als je al van de nolvadex zo last hebt dan zal je van die ander nog wel meer last krijgen.  Toen kreeg ik het helemaal, als dat morgen mijn kinisiste hoort is ze ook weer kwaad.  Ik vraag of er dan niets tegen te doen is tegen die spierpijnen, nee zegt ze, pijnstillers nemen, neem je pijnstillers?  Ik zeg : nee.  Wat doe je dan tegen de pijn, ik zeg dat ik een goede kinisiste heb en dat die zegt dat pijnstillers niet goed zijn, ze fronst haar wenkbrauwen en begint te schrijven.
 
Ze vraagt ook of ik nog last van vapeurs heb, ik zeg : ja 's nachts veel.  Word je dan dikwijls wakker vraagt ze, ik zeg : ja eerst 3 keer per nacht, nu neem ik elke avond een pilletje en nu slaap ik beter en word ik maar 1 keer per nacht wakker.  Slaappillen vraagt ze, ik zeg : nee homeopatische pilletjes, weer die wenkbrauwen omhoog !!! Pfff in het begin was die zo vriendelijk, nu ik zelf wat weerwerk bied is ze rap geïrriteerd, het gaat wel over mijn lichaam hé.  Ik vraag ook of ze een kous voorschrijft, terwijl ze aan het schrijven is zegt ze : jij hebt toch geen dikke arm, ik zeg : nee maar ik heb wel regelmatig pijn, een zwaar gevoel vraagt ze, ik zeg : nee, pijn !!!  En mijn kinisiste zei dat ik een kous moest dragen als ik werk of naar de winkel ging, dat ik dat preventief moest dragen en niet wachten totdat ik een dikke arm krijg, ze zegt er niets op.  Ik moet bijna bedelen voor een voorschrift voor mijn kous.  Pfffffffffff ben helemaal opgefokt thuisgekomen.  Dus in maart moet ik nu terug gaan
Ik ga nu wat rusten , ben moe

18:35 Gepost door Sabine in Algemeen | Permalink | Commentaren (14) |  Facebook |

Commentaren

jamer dat je arts zo tegen je doet
blij dat alles goed was
fijne avond nog

Gepost door: ingrid | 04-12-08

das niet zo'n prettige reactie he

maar je hebt gelijk
is jouw lichaam

Gepost door: witch | 04-12-08

:s Oh dat is echt spijtig dat je geen goede band hebt met je oncologe. In ieder geval veel sterkte!

Gepost door: flupque | 04-12-08

niet fijn zo'n reacties van je oncologe, soms zouden ze zelf eens even patiënt moeten zijn om het allemaal te begrijpen

Gepost door: merel | 04-12-08

dokters hé... het belangrijkste is natuurlijk dat alles goed was... maar sommige dokters zouden inderdaad een beetje bijscholing mogen hebben over communiceren op een begripvolle manier!

hoop dat( je je stilaan toch weer wat beter zal gaan voelen...
sterkte

tricky

Gepost door: tricky | 04-12-08

Sjans dat ons vrouwtje op 't moment een betere oncoloog heeft. Kan je niet op één of andere manier je dossier opvragen en gewoon naar een andere gaan ? Misschien ben je dan sneller, beter én vriendelijker geholpen !

Gepost door: Chris, Laika en Chesko | 05-12-08

Lieve Soulsister Wat een bitch is dat. Zo is het toch helemaal niet prettig om op controle te gaan. Denk eens na over wat Chris schreef om je dossier volledig op te vragen en dan naar een andere en betere te stappen. Zo is dat toch ook niet haalbaar voor jou als je daar moet zitten smeken!
Ik hoor het straks allemaal wel aan de foon, maar wil je langs hier toch ook al heel veel sterkte komen toewensen!
Liefs en een dikke knuffel

Gepost door: Veerle | 05-12-08

oei, dat valt dan echt niet mee als je dokter zo reageert.. Maar ze hebben niet graag dat je op een ander gebied ook nog hulp zoekt, die mogelijk ook goed werkt... Jammer dat de artsen niet realiseren dat we zo`n toon er niet bij kunnen hebben bij ons ziek zijn. Dan heb je behoefte een begrip en een vriendelijk woord... Nu heb je tegen dat je in maart terug moet al een akelig gevoel erbij vrees ik....
Hoor je ook nog wat van de bloeduitslagen??

Gepost door: Anita | 05-12-08

goie avond SABINE BEN HIER WEER TERUG. HET IS BLIJKBAAR NOG UIT GEVALLEN.HET GAAT BEETJE BIJ BEETJE TOCH DE GOEIE KANT UIT MET JE. AFGEZIEN DIE VRIENDELIJKE DOKTER DAAR.WAAROM MOE JE GAAN ALS JE NIE MAG ZEGGEN DA JE PIJN HEBT??????JE MOET NE KEER VRAGEN OF ZIJ DA VOELT??? NOG EEN FIJNE AVOND.

GRTJS. VAN ANNY

Gepost door: anny | 05-12-08

Hallo, ik zou toch eens overwegen om naar een andere arts te gaan, lijkt me geen menslievend figuur...Veel goede moed, liefs, prulleke.

Gepost door: nicole | 05-12-08

hallo sabine plezant is anders natuurlijk.wens u heel veel moed,vele groetjes en ***zonnestraaltjes***

Gepost door: Zonneschijntje | 05-12-08

Hey Sabine. hou er in ieder geval de moed in. Ik wens je nog een fijne zondag.

Gepost door: martin | 07-12-08

Hou er de moed in hoor meisje. Ik wens je een hele fijne zondag. Hier piept het zonnetje door de wolken, straks misschien een zalige winterwandeling. Groetjes....

Gepost door: anita-angèle | 07-12-08

De moed er zeker inhouden, en je niet laten doen. Het is jouw lichaam en jij bne t er (toch voor het grootste deel) de baas over.
Dikke knuffel !

Gepost door: Mamapippa | 07-12-08

De commentaren zijn gesloten.