17-10-08

Verslagje

Heb gisteren het eerste bezoekje aan de psychologe gehad, ik ging met een klein hartje naar daar

het is héél goed gegaan, het klikte vanaf het eerste moment, ik dacht nochtans toen ik binnen ging, nu moet ik hier een uur gaan vertellen, oh jee wat moet ik allemaal gaan zeggen, ik moet zeggen dat uur is omgevlogen

heb eerst een papier moeten invullen met allerlei gegevens.  Ze heeft mij het meeste laten vertellen, zij stelde af en toe vragen, het eerste gesprek is een kennismakingsgesprek zei ze tegen me, en dan kijken we ook of het klikt want dat is héél belangrijk, en dan de volgende keer zien we wel wat we doen.

In het begin had ik wat moeite om te praten, maar ze kreeg me vrij rap los, ik ben beginnen praten, ik wou eigenlijk nog zoveel vertellen maar het uur was rapper om dan ik dacht.

 Ze zei ook dat ik niet echt een depressie had, want de meesten die een depressie hebben, hebben nergens zin meer in en jij doet nog vanalles, ik zei dat ik nochtans soms ook nergens zin in had.  Ze vroeg me ook hoe de kinderen het hadden verwerkt en mijne man.  Ik heb echt een klop van de hamer gelijk ze dat zeggen, jij bent altijd maar doorgegaan zei de psychologe, het ene was nog niet gedaan of het volgende was op komst, jij had geen tijd of maakte geen tijd om het te verwerken, en nu is alles gedaan en volgens mij zit jij niet in een depressie maar volop in het verwerkingsproces.  Het is veel geweest voor jou op die 2 jaar zei ze, teveel, en daarbovenop komt dan ook nog eens die hormonentherapie die zoveel bijwerkingen heeft, dat heeft emotioneel ook een héél effect op jou.  En dan die spierpijnen en het slechte slapen, allemaal door die hormonen. 

Ze raadde me om bach bloesems te gebruiken, dat zijn druppels op homeopatische basis, dat zorgt ervoor dat ik me mentaal beter gaat voelen, werkt echt op het emotionele.  Ik zit volgens haar midden in een mentale verwerkingsproces daarmee dat ik me zo slecht voel.  Ik vertelde ook van mijn kinisiste, dat zij soms accunpunctuur deed bij mij en soms ook prikte dat op het emotionele werkte, dat is héél goed zei ze.  Ze was wel verbaasd dat ik niets tegen mijn huisarts of kinisiste had verteld dat ik een afspraak met de psychologe had, je moet je daar niet voor schamen zei ze.  Ik zei : dat doe ik niet maar vind het gewoon moeilijk om het te vertellen.  Moet je zeker doen zei ze en vertel tegen je kinisiste dat je bach bloesems gaat gebruiken, als die chinese geneeskunde heeft gedaan en accunpunctuur zal ze dat wel kennen. 

Binnen 14 dagen heb ik nu terug een nieuwe afspraak en dan ben ik die druppels al 14 dagen aan het innemen, heb wel echt het gevoel dat zij me kan helpen, zij werkt zo'n beetje als mijn kinisist homeopatisch, ze is tegen pillen, ik ook, alleen als het echt moet neem ik dat.  Ze was ook blij dat ik geen anti depressiva nam want daar was ze ook tegen, dus op dat punt klikt het ook tussen ons.

Het was maar een kennismakingsgesprek en toch, toen ik daar buiten kwam liep ik te bibberen op mijn benen en had ik ineens veel kou.  Ze heeft precies al héél wat losgemaakt bij mij, ben content dat ik doorgezet heb, straks was ik nog aan het twijfelen of ik het niet zou afzeggen.  Ik lig nu in de zetel, ben nog te moe om te gaan sporten, het heeft me wel duidelijk goed gedaan, maar ik heb nog een lange weg af te leggen heb ik zo'n gevoel

Dit is zowat in het kort mijn eerste bezoekje aan de psychologe.

Ik kom er wel, ook dankzij de lieve berichtjes van jullie, heb ik daar ook verteld dat ik zoveel lieve blogvriendjes heb, en dat ik zoveel steun van jullie had en van mijn goede vrienden.  Heb ook gezegd dat ik zelf gedichten schreef, vond ze héél positief !!!

Ik wens jullie allemaal een héél fijn weekend toe en als ik wat beter ben kom ik terug op blogbezoek , beloofd !!!

07:59 Gepost door Sabine in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Dag soulsister Ik ben toch zo blij dat alles goed verlopen is bij die psychologe.
Maar het moet inderdaad klikken en dat heeft het wel gedaan hé!
En nu binnen 14 dagen terug, maar volgende week kom ik op bezoek hé...hahaha, zal wel niet hetzelfde zijn als bij de psychologe maar ik ben er toch zeker van dat we prettige uurtjes zullen hebben!
Nog een aangename vrijdag gewenst!
Liefs

Gepost door: Veerle | 17-10-08

bezoek Goede morgen Sabine,

Wat ben ik blij zeg dat het zo goed klikt tussen jou en de Psychologe !!! Zo ben je zeker en vast al een stap verder he !! Nu hopen dat je binnen 14 dagen ook zo goed gesprek kan hebben met haar !
Ik duim dat je er snel weer bovenop zal zijn!

Lieve groeten en ook voor jou een aangenaam weekend meid
An

Gepost door: An | 17-10-08

Positief... ik wens je alvast een stralend weekend toe.

Gepost door: Annick | 17-10-08

Voilà, de eerste stap is gezet !
'k Wens je een zalig weekend toe !

Gepost door: Mamapippa | 18-10-08

:-) Dat komt allemaal wel goed Sabine!
Ik heb zeer positieve ervaringen met bachbloesems. Die verjagen geen symptomen, maar werken aan de basis. Ik wens je er veel succes mee toe!

Lieve groetjes en nog een fijn weekend.

Gepost door: anneke | 18-10-08

wens je veel moed en verzorg je goed

Gepost door: franky | 18-10-08

:) Ik ben heel blij voor jou ... het lijkt alsof je eventjes kan thuiskomen bij die psychologe ... laat daar maar al je zorgen de vrije loop. Samen komen jullie er zeker!

Gepost door: flupque | 18-10-08

De commentaren zijn gesloten.