30-09-08

Melissa

Voor diegene die het hier nog niet weten, ik heb een dochter Melissa : 13 jaar en een zoon Maikel : 10 jaar :

moeder en dochter kopie

eventjes fletsen kopie

Ben gisteren namiddag enorm verschrokken, om kwart na 1 belden ze van Melissa haar school, of ik haar wou komen halen, ze was gevallen op een chocomelkflesje en voelde haar niet goed.  Ik wist niet wat ik me daarbij moest voorstellen, ben naar daar gesjeest, heb niet op mijn snelheid gelet, wou zo vlug mogelijk daar zijn.

Daar aangekomen liep ik naar binnen, ik verschrok toen ik haar zag, een dikke bult onder haar oog, en ze zag er maar witjes uit.  Ze zeiden dat ik het beste naar de dokter kon gaan, ik nam haar mee naar huis.

Onderweg vertelde ze me wat er gebeurd was, ze was aan het drinken, haar vriendin riep iets lachend op haar, zij begint ook te lachen, verslikt haar, ze had héél eventjes het gevoel of ze ging stikken, ze is toen met haar hoofd voorover gevallen op dat flesje, dat weet ze niet meer en ze is een minuutje buiten bewustzijn geweest.  Ze voelde haar wat slapjes en duizelig.

Thuisgekomen had ik naar de dokter gebeld, maar kon haar niet aan de lijn krijgen, ze zat pas vanaf 5 uur, om 5 uur terug gebeld, uitgelegd aan de dokter, en die zei dat ik het beste naar spoed kon gaan.  Toen kreeg ik pas tegoei schrik.  Ik naar spoed met haar, daar aangekomen kwam een héél vriendelijke dokter kijken, die vroeg of ze hoofdpijn had of moest overgeven, nee zei ze.  Dat vond ze al héél positief.  Ze hebben een foto van die bult gemaakt, maar die foto was gelukkig ook goed, ze is er met de schrik vanaf gekomen, GELUKKIG MAAR !!!

Ik moest ze wel de eerste 24 uur in het oog houden, ze mocht geen tv kijken die avond, geen gsm of pc, ook niet lezen of leren, dat vond ze natuurlijk fijn.  Vannacht heb ik haar om de 2 uur moeten wakker maken, vermoeiende nacht is dat geweest, maar ik ben dat gewend, anders ben ik ook om de 2 à 3 uren wakker, kan niet langer aan een stuk slapen, heb ik sinds ik die hormonen neem en in de overgang ben geraakt.

Vanmorgen voelde ze zich kiplekker, heb ze maar voor alle veiligheid naar de bushalte gebracht.  Ben zo blij dat het zo goed is afgelopen, was zo bang !!! Melissa haar vriendinnen lachten er vandaag mee, ze zeiden tegen de leerkrachten : Melissa heeft met een flesje gevochten haha !!! Vandaag kan ik er ook mee lachen maar gisteren ... !!!!


 

spreuk 13

 

spreuk 15


19:14 Gepost door Sabine in Algemeen | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

27-09-08

Nazomerweer

We hebben weer een pracht van een weekend, het zonnetje schijnt volop, ik geniet intens, ben vandaag een flinke wandeling met de hond gaan maken en dat heeft me enorm goed gedaan, nog even wat vitamientjes opsnuiven vooraleer we die grauwe gure donkere winter ingaan, bah ik hou daar echt niet van, als het ging deed ik in de winter een winterslaap. De zomer is weer voorbij en ik vind dit zo jammer :

Ik heb van de week nog eens een serieuze dip gehad , het heeft wel maar 1 dag geduurd maar was wel 1 van mijn heftigste dipjes.  Ik was dinsdagavond alleen thuis, en plots voelde ik me héél slecht, heb de hele avond enorm gehuild, ben al huilend in slaap gevallen, de volgende dag had ik dikke ogen van het wenen en ik was enorm moe.  Mijn kinisist verschrok toen ze me zag, heb een goed gesprek met haar gehad.  Ze vroeg eerst wat er scheelde, of ik soms piekerde voor de toekomst.  Ik zei nee, het is meer algemeen dat ik een dip heb : de vele spierpijnen altijd, vermoeidheid, het niet kunnen aanvaarden dat ik zoveel niet meer kan dan vroeger, en ik ben vorige week 1 plaats kwijtgeraakt waar ik ging poetsen, ze heeft een ander genomen, ze moest me teveel ontzien zei ze, wat natuurlijk niet waar was, ik voelde me aan de kant gezet als een vuilniszak.

Dat allemaal samen maakte me intens verdrietig, en dan natuurlijk was ik ook verdrietig voor mijn vriendin Veerle.  Dat raakte me enorm, de kinisist heeft enorm op me ingepraat, heeft me goed geholpen, ze is soms als een soort psycologe voor mij, zij heeft me doen inzien dat ik moet leren aanvaarden dat ik gewoon minder energie heb en dat ik minder kan, en dat ik gelukkig moet zijn met dingen die ik nog wel kan, en ook dat ik vooral moet gaan genieten en veel ontspanning moet zoeken op tijd.  En het is nu precies of er een klik is omgegaan in mijn hoofd, het lukt me wonderbaarlijk goed om het nu beter te aanvaarden, meer te relativeren.

En nu het zonnetje weer volop schijnt voel ik me zo ontspannen en gelukkig.  En daarbij heb ik het goede nieuws gekregen dat Veerle haar mama de operatie goed heeft doorstaan, dat maakt me zo blij, ze heeft wel nog een heel revalidatie voor de boeg, maar het voornaamste is toch dat alles in orde is.  En Michael is ook beter, dat stemt me ook blij, hij klonk zo opgewekt aan de telefoon en Veerle ook !!!

Mijn 2 poezen hier groeien als kool, ze zijn bijna zo groot als Mupke en die is al 4 jaar, ze eten me ook arm haha, ik was in de week hun eten aan het klaarmaken, ik ging het brengen, Nomi zat op de krabpaal, die krijgt het bord in het oog wat ik vast heb, en opeens sprong hij midden op dat bord whoehaha, de helft van het eten vloog de grond op, hier een paar foto's, dan kan je zien hoe hard ze weer gegroeit zijn, de eerste is samen met Mupke :

3 deugnieten met kader

2 deugnieten met kader

hoe schattig met kader

nomi en whisky op terras met kader

nomi in hangmat met kader

whisky in hangmat met kader

zie me hier liggen met kader

Schattig hé, ik zou ze niet meer kunnen missen, ik wens jullie allemaal een prachtig weekend toe, en geniet morgen nog van het zonnetje !!!!

spreuk 3

spreuk 7

20:31 Gepost door Sabine in Algemeen | Permalink | Commentaren (17) |  Facebook |

24-09-08

Een kaarsje branden !!! + UPDATE

Vandaag wil ik extra aandacht schenken aan Veerle haar mama.  Ze wordt vandaag geopereerd :

Lieve Veerle, ik wens je voor vandaag en ook voor je mama héél véél sterkte toe.  Ik bid en ik duim ervoor dat de operatie goed mag verlopen, ik wil hier graag een kaarsje voor haar laten branden :

whitecandles

Deze kaars brand ook voor jou Veerle, mijn lieve soulsister, my special friend, jij hebt het de laatste tijd zeker niet gemakkelijk, je hebt zoveel te verwerken, zoveel tegenslag de laatste tijd en toch slaag je er nog altijd in om anderen op te vrolijken , ik vind je een moedige dame met het hart op de juiste plaats. 

Ik vind niet altijd de juiste woorden om je te troosten, maar je weet, ik ben er altijd voor je.  Ik hoop echt dat je mama haar operatie goed zal verlopen en dat ze haar kunnen helpen.  Ook voor jou my special friend hoop ik dat je stilletjesaan beter zal kunnen slapen en dat een operatie niet nodig zal zijn.  En als het toch nodig blijkt te zijn , weet dat ik je dan elk weekend kom opvrolijken in het ziekenhuis, je zult je niet vervelen, daar zorg ik wel voor.

Tot slot heb ik nog een paar mooie spreuken voor je, terwijl draaien mijn duimen en de kaarsjes hier in huis branden ook al voor jullie !!!

spreuk 12

spreuk 42

 

update : 25 september

Veerle haar mama wordt morgen weer geopereerd, en het zal een riskante operatie worden.  Hier gaan de kaarsjes weer branden voor haar.  Ik hoop echt dat alles goed komt met haar.

Lieve soulsister, vanaf morgen namiddag zit ik in gedachten op je schouder als troost en steun, en ik blijf daar zitten totdat de operatie goed is verlopen

dikke sterkteknuffel

05:00 Gepost door Sabine in Algemeen | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |