27-09-08

Nazomerweer

We hebben weer een pracht van een weekend, het zonnetje schijnt volop, ik geniet intens, ben vandaag een flinke wandeling met de hond gaan maken en dat heeft me enorm goed gedaan, nog even wat vitamientjes opsnuiven vooraleer we die grauwe gure donkere winter ingaan, bah ik hou daar echt niet van, als het ging deed ik in de winter een winterslaap. De zomer is weer voorbij en ik vind dit zo jammer :

Ik heb van de week nog eens een serieuze dip gehad , het heeft wel maar 1 dag geduurd maar was wel 1 van mijn heftigste dipjes.  Ik was dinsdagavond alleen thuis, en plots voelde ik me héél slecht, heb de hele avond enorm gehuild, ben al huilend in slaap gevallen, de volgende dag had ik dikke ogen van het wenen en ik was enorm moe.  Mijn kinisist verschrok toen ze me zag, heb een goed gesprek met haar gehad.  Ze vroeg eerst wat er scheelde, of ik soms piekerde voor de toekomst.  Ik zei nee, het is meer algemeen dat ik een dip heb : de vele spierpijnen altijd, vermoeidheid, het niet kunnen aanvaarden dat ik zoveel niet meer kan dan vroeger, en ik ben vorige week 1 plaats kwijtgeraakt waar ik ging poetsen, ze heeft een ander genomen, ze moest me teveel ontzien zei ze, wat natuurlijk niet waar was, ik voelde me aan de kant gezet als een vuilniszak.

Dat allemaal samen maakte me intens verdrietig, en dan natuurlijk was ik ook verdrietig voor mijn vriendin Veerle.  Dat raakte me enorm, de kinisist heeft enorm op me ingepraat, heeft me goed geholpen, ze is soms als een soort psycologe voor mij, zij heeft me doen inzien dat ik moet leren aanvaarden dat ik gewoon minder energie heb en dat ik minder kan, en dat ik gelukkig moet zijn met dingen die ik nog wel kan, en ook dat ik vooral moet gaan genieten en veel ontspanning moet zoeken op tijd.  En het is nu precies of er een klik is omgegaan in mijn hoofd, het lukt me wonderbaarlijk goed om het nu beter te aanvaarden, meer te relativeren.

En nu het zonnetje weer volop schijnt voel ik me zo ontspannen en gelukkig.  En daarbij heb ik het goede nieuws gekregen dat Veerle haar mama de operatie goed heeft doorstaan, dat maakt me zo blij, ze heeft wel nog een heel revalidatie voor de boeg, maar het voornaamste is toch dat alles in orde is.  En Michael is ook beter, dat stemt me ook blij, hij klonk zo opgewekt aan de telefoon en Veerle ook !!!

Mijn 2 poezen hier groeien als kool, ze zijn bijna zo groot als Mupke en die is al 4 jaar, ze eten me ook arm haha, ik was in de week hun eten aan het klaarmaken, ik ging het brengen, Nomi zat op de krabpaal, die krijgt het bord in het oog wat ik vast heb, en opeens sprong hij midden op dat bord whoehaha, de helft van het eten vloog de grond op, hier een paar foto's, dan kan je zien hoe hard ze weer gegroeit zijn, de eerste is samen met Mupke :

3 deugnieten met kader

2 deugnieten met kader

hoe schattig met kader

nomi en whisky op terras met kader

nomi in hangmat met kader

whisky in hangmat met kader

zie me hier liggen met kader

Schattig hé, ik zou ze niet meer kunnen missen, ik wens jullie allemaal een prachtig weekend toe, en geniet morgen nog van het zonnetje !!!!

spreuk 3

spreuk 7

20:31 Gepost door Sabine in Algemeen | Permalink | Commentaren (17) |  Facebook |

Commentaren

:s Erg hè ... dat minder kunnen ... daar word ik ook tureluut van ... en als anderen er je dan ook nog zo mee confronteren ... ik kan mij inbeelden dat het niet eenvoudig zal geweest zijn ... Maar speciaal voor jou heeft de herfst zijn mooiste kleurtjes nog eens bovengehaald! Geniet ervan!

Gepost door: flupque | 27-09-08

Dipje !! Hallo Sabine,
Het is idd niet makkelijk te moeten leren aanvaarden dat je niet alles meer kan dan vroeger !! Toch moet je proberen de positieve kant van het leven in te zien !! Er zijn zoveel dingen die je nog wel kan doen !!!
God, geef mij kalmte om te aanvaarden wat ik niet kan veranderen; moed om te veranderen wat ik kan veranderen; wijsheid om tussen deze twee dingen onderscheid te maken.
Deze tekst is me altijd bijgebleven !!!
Ik wens je nog een aangename zondag en lieve groeten An

Gepost door: An | 28-09-08

Sabine, Posetief blijven denken dan komt dat allemaal weer goed.
Geniet van deze mooie herfstdag,het zonneke zal je goed doen.
Nog een fijne zondag verder.

Groetjes.

Gepost door: Swiepke | 28-09-08

dan denk ik toch dat je die post beter kwijt dan rijk bent ze
is niet makkelijk te aanvaarden dat je bepaalde dingen niet meer kunt
maar het positieve is de dingen die je allemaal wel kunt
gemakkelijker gezegd dan gedaan he

prettige zondag

Gepost door: witch | 28-09-08

Dag lieve Sunshine Ja, ik ken dat gevoel en ik worstel er momenteel ook mee maar misschien komt het wel weer goed en kunnen we er weer met alle kracht tegenaan...nog even wachten op de lente en de zon en nu ook genieten van elke dag dat de zon schijnt en de nodige vitamientjes opdoen!
De schatjes van katjes zijn ondertussen inderdaad al enorm gegroeid...hier zijn ze toch nog iets kleiner! Dat zal komen door dat prachtige en rustige Limburgse klimaat ;-)
Nog een heel fijne zondag gewenst en bedankt voor je grote steun telkens weer!
Liefs en een dikke knuffel

Gepost door: Veerle | 28-09-08

:-) ik kom jou ook een fijne zondag toewensen nog.
Mag ik vragen waar je zoontje is beginnen trainen?

Lieve groetjes

Gepost door: anneke | 28-09-08

Hallo Sabine Ik kom jij en heel je familie een zonnige zondagje wensen
Poesjes zijn mooie poezen geworden...
Veel liefs

Gepost door: Mike | 28-09-08

Lieve Sabine, Ik vind het heel laf dat de mensen je zo aan de kant zetten ! Maar het belangerijkste is dat jij zelf weet wat je waard bent, en dat lijkt me heel wat ! ik kom je nog een aangename zondagavond toewensen. Liefs, prulleke.

Gepost door: nicole | 28-09-08

GOEIE AVOND SABINE BEDANKT VOOR JE BEZOEKJE OP M'N BLOG. IK APRECIEER HET GEWOON OM NIEUW VRIENDE TE KUNNEN MAKEN. WAT DAT MINDER KUNNEN DOEN DAN VROEGER.....DAT HEB IK NU OOK MEEGEMAAKT. REEDS 10 JAAR BEN IK THUIS, NIET MEER KUNNEN WERKEN. OOK EEN KLAP GEWEEST VOOR MIJ, MAAR NU DOE IK AAN VRIJWILLIGERS WERK IN HET RUSTHUIS WAAR MIJN MA VERTOEFT. IEDERE DAG GA IK ER KOFFIE GEVEN AAN DIE OUDJES, SOMS DOE IK OOK EEN TRAKTATIE AAN HEN MET EEN GEBAK OF IJSCOUPE. VAN ZULKE MENSEN HEB JE DANKBAARHEID. MAG IK JE VRAGEN, SABINE OM JE TE MOGEN TOEVOEGEN BIJ MIJN LINKS, WANT IK WIL GRAAG TERUGKOMEN NAAR JE BLOG OM TE POSTEN.

LIEVE GRTJS. ANNY

Gepost door: anny | 28-09-08

Ik kan goed geloven dat je je aan de kant gezet voelt, maar daar moet je over gaan... je moet niet kijken naar wat je niet meer kan, maar naar wat je wel nog kan... en dat is nog heel veel.. ps: die poezen zijn daar ook met hun gat in de boter gevallen...

Gepost door: Annick | 29-09-08

Dag lieverd Ik ben de katjes nog eens goed komen bekijken en Whiskey heeft inderdaad een mooie pluimstaart!
Bij ons hebben zowel Spookje als Jupke een pluimstaart.
Ik zit met de griep...grrrrrrr...maar wil je toch nog een heel fijne maandag komen wensen!
Dikke knuffel en liefs!

Gepost door: Veerle | 29-09-08

Lieve Sabine Een fijne avond voor je
En bedankt je weet wel waarom
dikke knuffel
viviane

Gepost door: viviane | 29-09-08

GOEIE AVOND SABINE TOCH NIE ZIEK??? DE GRIEP OF ZO???? ER STAAT NOG NIKS TE LEZEN OP JE BLOG!!!! NOG EEN FIJNE AVOND.

LIEVE GRTJS. ANNY

Gepost door: anny | 29-09-08

Hallo Sabine, ik kom hier nog even kijken...t'is stil...Ik kom je nog een gezellige maandagavond toewensen, liefs, prulleke.

Gepost door: nicole | 29-09-08

Lieve Soulsister Ik hoop dat alles goed verlopen is deze nacht en dat het al stukken beter gaat met Melissa!
Is het wel verantwoord om haar naar school te sturen na een nacht van weinig slapen?
Ik wens haar heel veel beterschap toe en ik hoop dat het met jou ook een beetje gaat, want zoiets is toch verschieten en bang afwachten hé?
Weet dat ik dicht bij je ben en deze namiddag horen we elkaar dan wel aan de telefoon!
Heel veel sterkte gewenst!
Liefs

Gepost door: Veerle | 30-09-08

HEY SABINE GOEIE MORGEN, GAAT HET MET JE??? SLECHT WEER VANDAAG, OPPASSN GEBLAZEN VOOR DE GRIEP HE. WIE IS MELISA??? IS DA JE DOCHTERTJE??

LIEVE GRTJS. ANNY

Gepost door: anny | 30-09-08

Melissa Hallo Sabine,

Hoe gaat het nu met Melissa???
Hopelijk is niet te erg ziek he!
Ik kom je een aangename dag wensen
Lieve groeten An

Gepost door: An | 30-09-08

De commentaren zijn gesloten.