27-02-10

de eerste lentekriebeltjes

 

weertje6

 

Ik heb het gevoel dat de lente bijna in het land is, dit zonnetje kreeg ik vandaag toch al te zien. Heb al mijn gordijntje gewassen en mijn vensters vanbinnen.

Echte Lentekriebels heb, ik voel me ook supergoed, verkouden ben ik wel maar dat gaat wel over. Ik heb het druk maar dat heb ik graag, dan kan ik niet piekeren en voel ik me goed. Mijn vrijwilligerswerk loopt goed, zoveel dankbaarheid krijg ik, en dat geeft zoveel voldoening. Volgende week ga ik een cursus volgen "je leven in kleur" via het VLK. Heel interessant en ontspannend heb ik gehoord, ben benieuwd. Heb hier ook wat interessante boeken om te lezen: mindfulness, de kracht van het nu, bachbloesems, tai chi.

Ik heb ook een mat voor Melissa haar kamer gemaakt, vind het echt mooi geworden is:

zelfgemaakte mat klein

 

 

Ik hou enorm van vlinders zoals je ziet , al van kinds af aan, dat  heeft voor mij een speciale betekenis, vooral sinds ik ziek ben geworden. Ik hou enorm van handwerk, heb hier nog 2 doeken liggen om te maken, ook met vlindertjes op .

Mijn poes Laika is groot geworden, al 7 maanden ondertussen, het is een lieve deugniet:

Laika in volle ornaat klein

 

computerfreak klein

 

prachtige poes klein

 

mijn 2 deugnieten klein

 

 

 

Het is ondertussen alweer weekend, weken vliegen voorbij. Ik heb nog een heel mooi gedicht gevonden, voor alle lotgenoten, ik kan me bijzonder goed in deze tekst vinden, zou hem zelf geschreven kunnen hebben:

Lotgenoten , liever niet gehad natuurlijk,
maar toch blij dat ze er zijn
Zoveel begrip, zoveel herkenning,
hetzelfde verdriet, dezelfde pijn.

Een rots in de branding op elk moment,
als het even niet meer gaat.
Een lief woord, een luisterend oor,
of iemand die even met me praat.

Het niet steeds weer uit te hoeven leggen
wat je dagelijks voelt.
Niet ongevraagd advies of medelijden,
hoe goed dat soms ook is bedoeld.

Nee, alleen een blik of enkel woord
en de ander weet exact wat ik bedoel.
Dat is de stem die mij erdoor helpt,
geloof me, het scheelt een hele boel.

Ik wens jullie allemaal een fijn weekend toe en fijne week, dat de zon nu maar rap gaat komen

weekendje166

fijneweek28

 

 

 

  

21:06 Gepost door Sabine in Algemeen | Permalink | Commentaren (53) |  Facebook |

05-02-10

Eventjes een update

goedemorgen9

 

 

Hier ben ik nog eens, ik weet ik kom weinig bloggen, dat betekent niet dat het slecht met me gaat, integendeel, heb me lange tijd zo goed niet gevoeld.  Ik ben zo gelukkig nu, kan eindelijk die ellendige jaren achter me laten, klaar voor een nieuw begin, een nieuwe start, voel me weer als een vlinder die vrolijk rondfladdert en allerlei nieuwe dingen uitprobeert.

Ik ben een hele andere weg ingeslagen, ben dit jaar begonnen met vrijwilligerswerk bij de VLK.  Andere kankerpatiënten gaan ondersteunen in het ziekenhuis en thuis.  Heb gisteren mijn eerste huisbezoek gehad, heb die vrouw echt kunnen helpen, het geeft me zo'n warm en gelukkig gevoel.  Dit is echt een job die op mijn lijf staat geschreven.

Ben ook bezig met bachbloesems, denk erover na om daar een cursus over te volgen, ofwel boeken aan te schaffen, ik neem zelf al meer dan een jaar bachbloesems en ik voel me daar zo goed mee.  Ook wil ik in het najaar een cursus mindfulness gaan volgen, heb ook boeken liggen over afslanken van binnenuit, want ik moet héél wat kilo's kwijt, héél interessant om te lezen allemaal.

Alle dingen en dromen die ik heb wil ik nu waarmaken, ik geniet weer volop, ik LEEF weer inplaats van overleven!!! 

je leest het, ben met zoveel dingen bezig nu, heb het druk, voel me eindelijk terug nuttig, heb alleen wat minder tijd om te bloggen, maar wou toch eventjes een update plaatsen om te zeggen hoe het met me gaat: SCHITTEREND gewoon !!!

ik ben dit jaar ook 25 jaar getrouwd, ik zou mijn man héél origineel met iets willen verrassen, als iemand tips heeft.  Mijn boek loopt ook goed, heb er nu 36 verkocht

weekendje166

 

weekendje62

08:05 Gepost door Sabine in Algemeen | Permalink | Commentaren (23) |  Facebook |

19-01-10

vrijwilligerswerk

Ik ben vandaag begonnen met vrijwilligerswerk, ik was héél zenuwachtig maar het is enorm meegevallen.  Omdat het de eerste keer was mocht ik meelopen met een andere vrijwilligster.  Zij stelde me dan voor aan de mensen als nieuwe vrijwilligster. 

Er is enorm veel nood aan een goede babbel heb ik ondervonden, er zijn er die niet over hun ziekte praten maar alleen maar over koetjes en kalfjes, er was er ook 1, die antwoordde ons wel maar dan viel ze stil, ze was wat terughoudend.   Ze zei ook niet veel over haar ziekte. 

Ik ben achter haar kinderen beginnen vragen en of ze veel bezoek kreeg, haar ogen begonnen te glanzen, ze vertelde honderduit over haar kinderen.  Toen viel ze weer stil, ik had een foldertje bij van Look feel better, dat is je leren hoe je er goed kunt uitzien tijdens je behandelingen, je krijgt dan ook een gezichtsmassage, en is volledig gratis.  Zo kreeg ik ze weer aan de praat.  Die dankbaarheid en blijheid die ik uiteindelijk in haar ogen zag is voor mij van onschatbare waarde, het gaf me zo'n goed gevoel.  Mensen zijn zo content dat ze eens kunnen praten, ze zijn zo dankbaarheid, en daar doe ik het voor.  Ik help graag mensen en ik kan goed luisteren.

Ja mijn eerste werkdag is enorm meegevallen.  Dit is echt werk voor mij, het geeft me zoveel voldoening.  Donderdag sta ik op de bestralingsafdeling, dan geef ik de mensen eerst een tas koffie en dan ga ik overal in de wachtzaaltjes tussen hun inzitten, kijk er al enorm naar uit.  Ik voel me nu al veel nuttiger, het maakt me blij, het geeft me energie, eindelijk kan ik door met mijn leven na mijn ziekte.

18:50 Gepost door Sabine in Algemeen | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende